IT proff

 Milline omadus eristab enim "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?

Arvan, et professionaali peamine tunnus on sügavad ja laiad teadmised oma erialast. IT maailmale üle kandes peaks professionaal omama kogemusi erinevate tehnoloogiatega ja tundma koodikirjutamise häid tavasid. [1] Samas on ka selge, et saada endale sügavaid ja laiu teadmisi erialast ei piisa ainult koolipingis omandatud teadmistest. Professionaaliks saab omandatud kogemustega reaalsete probleemide lahendamisel ja kogemuste saamisel, mida edaspidistes töödes kasutada. 

Erialased laiad teadmised aitavad professionaalil leida probleemidele parimad ja kiireimad lahendused [2]. See omakorda loob väärtust säästetud ajast ja heast lahendusest. 

Lisaks arvan, et oluline koht saamaks profiks on avatusel. Avatus uutele teadmistele/lahendustele kui ka avatus erinevatele inimestele (tiimikaaslaste arvamustele/teadmistele). Siinkohal võiks ka ära mainida, et lisaks teistelt teadmiste saamisele peaks olema ka avatud oma teadmiste jagamisele. Arvan, et ainult nii on võimalik tunda end kuuluvana meeskonda ja jõuda üheskoos parimate tulemusteni.


Kasutatud allikad:

[1] https://www.scalablepath.com/blog/7-qualities-that-differentiate-a-good-programmer-from-a-great-programmer/

[2] https://www.inc.com/rahul-varshneya/how-to-tell-the-difference-between-a-great-programmer-and-a-good-one.html

Comments

Popular posts from this blog

Teistmoodi IT

Kasutatavus (usability) veebis

Põnevad IT lahendused