IT juhid

 1. Elon Musk - "leader"

“The thing that makes Elon Elon is his ability to make people believe in his vision.”  - Dolly Singh - endine personalijuht SpaceX-is

Elon Muski juhistiili puhul torkab peamiselt silma see, et tal on kindel siht kuhu ta tahab jõuda ja on suuteline oma meeskonna ka sinna punkti viia. Kindlasti käib tema kohta ka "arengumootori" tiitel oma vahel võib-olla hullumeelsete innovaatiliste ideedega.

Elon Muski puhul on välja toodud, et tema alluvuses töötamine pole kindlasti kergemate killast, kuna ta on väga nõudlik. Samas on tema tugevaks omaduseks inimestes samasuguse põnevuse tekitamise, mis tal endal oma projektide suhtes on. Lisaks on tema puhul ka tavaline peaaegu, et võimatute eesmärkide loomine. 

Tema juhtimisstiili puudusteks on välja toodud seda, et ta ei tunnusta oma töötajaid, mikromanageerimist ja lisaks oma alluvatele ebapiisava puhkamisaja eraldamist.

Kasutatud allikad:


2. Satya Nadella - "coach"

Microsofti CEO Satya Nadella peab väga oluliseks just oma tiimi ja ei sea end esiplaanile. Ta usub, et juht peab suutma inspireerida oma alluvaid ja tooma neis välja nende parima. Selle abil peab juht tiimis looma ühtsustunde, mis omakorda viib tiimi suurte tegudeni. 
Meetodid, kuidas ta Microsoftis töökultuuri muutis: 
    1. Töötajates küsimuste küsimuse ja huvi tekitamine, et kliendid oleks õnnelikud
    2. Erinevuste esiletoomine ja toetamine, et kõik tunneks end teretulnuna
    3. Innovatiivse mõttelaadi toetamine 

Satya Nadella usub, et juhi üks tähtsaim roll on ka selgete eesmärkide loomine ja seda eriti kaootilistes olukordades, kus juhi roll muutub eriti tähtsaks.

Kasutatud allikad:

Comments

Popular posts from this blog

Teistmoodi IT

Kasutatavus (usability) veebis

Põnevad IT lahendused