Võrgusuhtluse eripärad

Võrgusuhtluse 10 käsku



Kõige rohkem kõnetab mind punkt "Jaga oma teadmisi" Virginia Shea 10 käsust.

Viimasel ajal on mulle silma hakanud inimeste kärsitus inimeste küsimuste suhtes. Sageli on näha, et kui küsimus on kellegi jaoks liiga lihtne (labane), siis järgneb sellele kas solvav või sarkastiline vastus küsija pihta. Sellist käitumist ma õigeks ei pea, sest lapsest peale õpetatud loosung, et küsija suu pihta ei lööda, võiks kehtida ka internetis. Arvan, et on väga lihtne sellisel hetkel jätta taolisele küsimusele jätta vastamata ja oma päevaga edasi liikuda.

Koht, kus mulle selline aspekt enim silma hakkas oli Facebooki grupis "Finantsvabadus". Kuigi liitusin sellega alles hiljuti, siis hakkas see mulle kohe silma ja häirima. Teadaolevalt on hetkel investeerimismaailm väga populaarne ja üha enam inimesi tahab selle teemaga kursis olla, mis omakorda toob kaasa selle, et algajad investorid ja juba kogenumad satuvad ühtekokku. Selge on see, et ühesuguseis küsimusi tekib pigem rohkem kui vähem, kuid arvan, et sellisel juhul küsija suunamine juba eelnevalt vastatud küsimusele oleks täiesti viisakas käitumine.

Samal ajal kuulun ka Facebooki gruppi "Naisinvestorite klubi", kus samas on selline käitumine pigem harv. Seal on ka viimaste nädalate jooksul käinud läbi teemapüstitus just samal teemal, kuidas seal grupis on küsimuste esitamine inimestele palju lihtsam, sest ei pea kartma solvavaid vastuseid. 

Ei oska öelda, mis kujundab selliseid gruppe. Võimalikeks variantideks võivad olla vähene moderaatori töö, et on lastud inimestel taoliselt käituda või lihtsalt on sattunud rohkem ühtetüüpi inimesi sinna gruppi või on asi lihtsalt selles, et naised on kannatlikumad. 

Kokkuvõtteks loodan, et iga inimene leiab endale koha internetis, kus julgeb oma arvamusi avaldada ja küsimusi esitada.

Comments

Popular posts from this blog

Arvutid ja paragrahvid II - "copyleft"

Teistmoodi IT

Kaks nähtust Interneti ajaloost